Рецепта за пурички с шипков мармалад с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 1 пакет точени кори
  • 100 г краве масло
  • 200-250 г шипков мармалад
  • 1 яйце
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Загрeйте предварително фурната до 180°C или 160°C с вентилатор.
  2. Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене и оставете настрани.
  3. Отделете една от корите за запълване краищата на пуричките.
  4. Разбийте в малка купа яйцето със зехтина и прясното мляко.
  5. Разстелете първия лист фини кори върху равна работна повърхност и с помощта на четка намажете равномерно с масло.
  6. Прегънете 1/3 от кората към средата наляво.
  7. Прегънете и останалата 1/3 надясно, така че третинките взаимно да се прихлупят и намажете с масло.
  8. Навийте стегнато на тънка точилка (или пръчка от дървена закачалка).
  9. Извадете точилката и поставете навитата кора в чаша.
  10. С помощта на пош и накрайник напълнете кухината от точилката с шипков мармалад като оставите място и за “тапите”, с които ще запълните краищата.
  11. Откъснете парченце от заделената кора и запълнете добре краищата на пуричките, за да не изтича мармаладът при печенето.
  12. Подредете на разстояние в покрита с хартия за печене тава и намажете с разбито със зехтин и прясно мляко яйце.
  13. Печете в предварително загрята до 180°C или 160°C с вентилатор фурна за 10-15 минути или до златисто.
  14. Извадете от фурната и охладете върху решетка, преди да поднесете.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник