НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет точени кори
- 100 г краве масло
- 200-250 г шипков мармалад
- 1 яйце
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. прясно мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Загрeйте предварително фурната до 180°C или 160°C с вентилатор.
- Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене и оставете настрани.
- Отделете една от корите за запълване краищата на пуричките.
- Разбийте в малка купа яйцето със зехтина и прясното мляко.
- Разстелете първия лист фини кори върху равна работна повърхност и с помощта на четка намажете равномерно с масло.
- Прегънете 1/3 от кората към средата наляво.
- Прегънете и останалата 1/3 надясно, така че третинките взаимно да се прихлупят и намажете с масло.
- Навийте стегнато на тънка точилка (или пръчка от дървена закачалка).
- Извадете точилката и поставете навитата кора в чаша.
- С помощта на пош и накрайник напълнете кухината от точилката с шипков мармалад като оставите място и за “тапите”, с които ще запълните краищата.
- Откъснете парченце от заделената кора и запълнете добре краищата на пуричките, за да не изтича мармаладът при печенето.
- Подредете на разстояние в покрита с хартия за печене тава и намажете с разбито със зехтин и прясно мляко яйце.
- Печете в предварително загрята до 180°C или 160°C с вентилатор фурна за 10-15 минути или до златисто.
- Извадете от фурната и охладете върху решетка, преди да поднесете.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.