Рецепта за торта с бисквитена основа с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БИСКВИТЕНИЯ БЛАТ:

  • 180г. обикновени бисквити
  • 130г. меко масло
  • 3 с.л. смлени орехови ядки (може и без тях)
  • 3 с.л. пудра захар

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

  • 500г. маскарпоне
  • 400 г. (голяма опаковка) заквасена сметана
  • 1 ч.ч. пудра захар (ако обичате по-сладко сложете 1 1/2 ч.ч.)
  • 1 пакетче желатин разтворен в 50 мл. вода или според указанието на опаковката

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сложете бисквитите в блендер или кухненски робот и ги смелете.
  2. Прибавете към тях маслото,пудрата захар и ореховите ядки.
  3. Трябва да се получат маслени трохи.
  4. Разпределете ги на дъното на тавичка с подвижен пръстен като добре ги притиснете и загладите.
  5. В колкото по-малък диаметър тавичка направите тортата,толкова по-висока ще стане тя.
  6. Моята беше с 28 см. диаметър и затова стана по-разлята.
  7. Сложете тавичката в хладилника докато приготвите крема.
  8. С миксер разбийте маскарпонето със заквасената сметана и пудрата захар до гладък крем.
  9. Разтворете желатина във вода като следвате указанията на опаковката му , а след като се е стегнал го разтворете на водна баня и добавете към крема като непрекъснато разбивате с миксера за да се разпредели добре.
  10. Излейте крема върху бисквитения блат и оставете да се стегне за една нощ (най-добре е вечерта да си я приготвите).
  11. Поне 2 часа преди да я разрежете сложете сладкото и върнете в хладилника да се стегне.
  12. Преди да поднесете добре и отделете от стените на тавичката с нож

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник