Днес ви представяме рецепта за индийска супа с фина белена леща.
Необходими продукти:
- 250 г леща фина Krina Natural Choice
- 1,5 л вода
- 1 чаена лъжица куркума
- ¼ чили на прах
- ½ чаена лъжица сол
- 2-3 сушени листа къри
Необходими продукти за соса:
- 40 г масло
- 1 глава лук
- 1 голям домат
- 1 супена лъжица настърган джинджифил
- 5 скилидки чесън
- ½ чаена лъжица синапени семена
Начин на приготвяне:
- В тенджера сложете белената леща и водата. Добавете листата къри, солта, куркумата и чилито и варете 20 минути от момента на завиране.
- В тиган загрейте маслото, сложете семената синап и запържете за 2-3 минути.
- Добавете нарязания на кубчета лук и настъргания джинджифил.
- Сотирайте 4-5 минути до омекване и сложете домата, нарязан на кубчета, и ситно нарязания чесън.
- Гответе 7-8 минути, докато доматът омекне и сместа стане с консистенция на сос.
- Изсипете соса в съда с лещата и оставете на тих огън още 10 минути.
Част от продуктите, необходими за бисквитената торта може да откриете в нашата седмична брошура.