НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- бял боб – 400 г, буркан;
- лук – 1 малка глава;
- зелен лук – 3 стръка;
- подправка за боб – 1 ч.л.;
- джоджен – пресен;
- олио – 3 – 4 с.л.;
- брашно – 1 с.л. равна;
- червен пипер – 1 ч.л.;
- сол – на вкус.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Отворете боба, пресипете го в друг съд и го изплакнете с вода.
- В тиган се загрява малко олио. Запържват се двата вида лук, докато не започнат да променят цвета си. Следващата стъпка е добавяне на брашното и червения пипер. Сместа се разбърква и се долива гореща вода.
- Прибавя се отцеденият боб, джоджен, сол и чубрица, ако желаете. Ястието е почти готово. Оставете го за няколко минути да покъкри на бавен огън и след това го преместете.
- Така се приготвя лесен и вкусен боб, с който да зарадвате семейството си. Опитайте тази рецепта.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.