НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- свинско месо – 600 гр
- ориз – 400 гр
- маслини – 200 гр
- праз – 2-3 стръка
- моркови – 2 бр
- стерилизирани домати на кубчета – 1 кутия
- олио – 100 мл
- чубрица – 1 ч.л.
- червен пипер – 1 ч.л.
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете месото на кубчета, овкусете го със сол и черен пипер и хубаво втрийте подправките с ръце.
- Загрейте олиото в тенджера и задушете месото за около 7-8 минути.
- През това време нарежете морковите на ситни кубчета и ги прибавете към месото. Нарежете праза на дребно и щом морковите поомекнат, го прибавете в тенджерата.
- Задушавайте всичко 2-3 минути и прибавете и ориза. Разбъркайте много добре и задушавайте докато стане прозрачен.
- Подправете с червения пипер, чубрицата, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, прибавете 1 част гореща вода и оставете ястието да къкри на тих огън.
- След като оризът поеме течността, прибавете доматите и маслините. Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в подходяща тава. Налейте още 2 части гореща вода.
- Гответе в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути, докато оризът поеме цялата течност и месото се сготви напълно.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.