Рецепта за свинско с праз, ориз и маслини с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • свинско месо – 600 гр
  • ориз – 400 гр
  • маслини – 200 гр
  • праз – 2-3 стръка
  • моркови – 2 бр
  • стерилизирани домати на кубчета – 1 кутия
  • олио – 100 мл
  • чубрица – 1 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1.  Нарежете месото на кубчета, овкусете го със сол и черен пипер и хубаво втрийте подправките с ръце.
  2. Загрейте олиото в тенджера и задушете месото за около 7-8 минути.
  3. През това време нарежете морковите на ситни кубчета и ги прибавете към месото. Нарежете праза на дребно и щом морковите поомекнат, го прибавете в тенджерата.
  4. Задушавайте всичко 2-3 минути и прибавете и ориза. Разбъркайте много добре и задушавайте докато стане прозрачен.
  5. Подправете с червения пипер, чубрицата, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, прибавете 1 част гореща вода и оставете ястието да къкри на тих огън.
  6. След като оризът поеме течността, прибавете доматите и маслините. Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в подходяща тава. Налейте още 2 части гореща вода.
  7. Гответе в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути, докато оризът поеме цялата течност и месото се сготви напълно.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник