Рецепта за свинска супа с продукти от нашата брошура

Необходими продукти:

  • свинско месо – 400 гр
  • лук – 2 глави
  • моркови – 2 бр
  • зелени чушки – 1 бр
  • чесън – 4 скилидки
  • зеленчуков бульон – 1 бр
  • магданоз – 6 стръка
  • олио – 20 мл
  • фиде – 50гр
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

За да приготвите тази вкусна свинска супа, се нуждаете от прясно и крехко месо. Нарежете го на едри късчета. Сварете го в литър и половина вода. Добавете към него ситно нарязания лук и кубчето зеленчуков бульон, за да получите максимално добър и плътен вкус.

Когато месото се свари, извадете го с помощта на решетъчна лъжица. Нарежете го на малки парченца. Прецедете бульона и върнете в него нарязаното месо. Върнете тенджерата на котлона и гответе на умерена температура.

Нарежете морковите на кубчета и ги добавете към бульона. По същия начин постъпете с чесъна и чушката.

Овкусете бульона с черния пипер, солта, олиото. Оставете да ври на огъня за още около 10 минути.

Когато зеленчуците се сварят, добавете фидето. Варете още 10 минути. Накрая поръсете готовата свинска супа с магданоз.

Сервирайте в подходяща купичка с филийки препечен хляб.

Част от продуктите, необходими за свинската супа може да откриете в нашата седмична брошура.