Необходими продукти:
- свинско месо – 400 гр
- лук – 2 глави
- моркови – 2 бр
- зелени чушки – 1 бр
- чесън – 4 скилидки
- зеленчуков бульон – 1 бр
- магданоз – 6 стръка
- олио – 20 мл
- фиде – 50гр
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
За да приготвите тази вкусна свинска супа, се нуждаете от прясно и крехко месо. Нарежете го на едри късчета. Сварете го в литър и половина вода. Добавете към него ситно нарязания лук и кубчето зеленчуков бульон, за да получите максимално добър и плътен вкус.
Когато месото се свари, извадете го с помощта на решетъчна лъжица. Нарежете го на малки парченца. Прецедете бульона и върнете в него нарязаното месо. Върнете тенджерата на котлона и гответе на умерена температура.
Нарежете морковите на кубчета и ги добавете към бульона. По същия начин постъпете с чесъна и чушката.
Овкусете бульона с черния пипер, солта, олиото. Оставете да ври на огъня за още около 10 минути.
Когато зеленчуците се сварят, добавете фидето. Варете още 10 минути. Накрая поръсете готовата свинска супа с магданоз.
Сервирайте в подходяща купичка с филийки препечен хляб.
Част от продуктите, необходими за свинската супа може да откриете в нашата седмична брошура.