НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- свинско месо – 1, 2 кг свинска плешка
- олио
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- кимион
- чесън – 3 – 4 скилидки счукан
- чубрица
- бира – около 2 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Начукайте свинското месо от плешка на хубаво правоъгълно парче. Намажете го с малко олио, поръсете го щедро с подправките и го намажете със счукания чесън.
- Завийте го на стегнато руло, поставете го в намазнена тава и го залейте с 2 ч.ч. бира. По желание го поръсете с подправки и отвън. Покрийте го с фолио и оставете 2-3 часа да престои така.
- Загрейте фурната на 180 градуса и сложете месото с фолиото да се пече за около 1 час. След това махнете фолиото и доопечете до приятен загар и готовност.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.