Рецепта за свинска плешка с бира с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • свинско месо – 1, 2 кг свинска плешка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чесън – 3 – 4 скилидки счукан
  • чубрица
  • бира – около 2 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Начукайте свинското месо от плешка на хубаво правоъгълно парче. Намажете го с малко олио, поръсете го щедро с подправките и го намажете със счукания чесън.
  2. Завийте го на стегнато руло, поставете го в намазнена тава и го залейте с 2 ч.ч. бира. По желание го поръсете с подправки и отвън. Покрийте го с фолио и оставете 2-3 часа да престои така.
  3. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете месото с фолиото да се пече за около 1 час. След това махнете фолиото и доопечете до приятен загар и готовност.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.