Рецепта за свежа салата от леща

Днес ви представяме рецепта за свежа салата от леща.

Необходими продукти:

  • 200 г леща Крина Българска
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 1/2 глава лук
  • 1/2 глава червен лук
  • 2 супени лъжици студено пресован зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • сол и лимонов сок на вкус
  • листенца свежа мента

Начин на приготвяне:

  1. Сварете лещата в бульона до готовност и прецедете.
  2. Поставете в подходяща чиния.
  3. Нарежете двата вида лук на полумесеци, чесъна на ситно и прибавете към лещата.
  4. Поръсете със зехтина, солта и лимоновия сок.
  5. Украсете с листенцата мента.

Част от продуктите, необходими за бисквитената торта може да откриете в нашата седмична брошура.