Днес ви представяме рецепта за свежа салата от леща.
Необходими продукти:
- 200 г леща Крина Българска
- 1 л зеленчуков бульон
- 1/2 глава лук
- 1/2 глава червен лук
- 2 супени лъжици студено пресован зехтин
- 1 скилидка чесън
- сол и лимонов сок на вкус
- листенца свежа мента
Начин на приготвяне:
- Сварете лещата в бульона до готовност и прецедете.
- Поставете в подходяща чиния.
- Нарежете двата вида лук на полумесеци, чесъна на ситно и прибавете към лещата.
- Поръсете със зехтина, солта и лимоновия сок.
- Украсете с листенцата мента.
Част от продуктите, необходими за бисквитената торта може да откриете в нашата седмична брошура.