Рецепта за спанак с ориз и кашкавал с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • спанак – 750 г
  • кашкавал – 100 г
  • ориз – 300 г
  • олио – 100 мл
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Изчистеният и измит спанак се сварява в подсолена вода, отцежда се и се нарязва на ситно. Оризът се задушава в мазнината, след което се залива с топла вода и се вари до полуомекване. Прибавят се част от кашкавала, настърган на едро ренде, черният пипер и червеният пипер.
  2. В намазана с масло тавичка се изсипва половината от спанака. Върху него се разстила оризът. Отгоре се изсипва останалият спанак и се настъргва останалата част от кашкавала.
  3. След това ястието се запича в умерена фурна.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник