Рецепта за сладоледено тирамису с бишкоти с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • бишкоти – 2 пакета
  • сладолед – 1 кг ванилия
  • шоколад – 1 натурален
  • кафе – 1 чаша нес, горещо + мока кафе за поръсване
  • ром – 1 с.л.
  • сирене – 150 г Маскарпоне, може и извара
  • захар – 3 с.л. пудра
  • ликьор – 3 с.л. (Бейлис)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Разбъркайте нескафето с рома и половината от настъргания черен шоколад. Разтопете сладоледа. Бишкотите се потапят в кафяната смес и се подреждат на дъното и отстрани на тортената форма. Разтопения сладолед се изсипва внимателно и се заглажда.
  2. Прави се втори пласт бишкоти. Тирамисуто се слага във фризер да замръзне за 2-3 часа. Преди поднасяне се разбива Маскарпоне-то с 3 с.л. захар и ликьора.
  3. Тортата се реже на парче, полива се с маскарпонето и се поръсва с настърган шоколад и мока кафе.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник