Рецепта за сладоледена шоколадова торта с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • бисквити – 1 опаковка, шоколaдови
  • масло – 70 – 80г
  • сладолед – 500г шоколaдов

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИЗА ГЛАЗУРАТА:

  • мляко – 100 г кондензирaно
  • шоколад – 100г нaтурaлен
  • захар – 1 с.л.
  • масло – 1/3 ч.л.
  • ванилия – 1 пакетче

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИЗА УКРАСА:

  • бадеми

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Кравето масло разтопете на водна баня и го смесете със смлените бисквити на гладка маса.
  2. По дъното на форма за торта разположете сместа и за половин час я сложете в хладилника.
  3. Във формата изсипете сладоледа и изравнете неговата повърхност.
  4. След това отново сложете формата, но този път във фризера, за 2-3 часа докато се размрази добре.
  5. Пригответе глазурата на водна баня разтворете начупения на парчета шоколад заедно със захарта, кравето масло, кондензираното мляко, ванилията и до плътен гладък крем го разбъркайте.
  6. Тортата залейте с глазурата, изравнете повърхността ѝ по-бързо (много бързо се втвърдява), с филирани бадеми поръсете и отново я сложете във фризера.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник