НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- бисквити – 1 опаковка, шоколaдови
- масло – 70 – 80г
- сладолед – 500г шоколaдов
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИЗА ГЛАЗУРАТА:
- мляко – 100 г кондензирaно
- шоколад – 100г нaтурaлен
- захар – 1 с.л.
- масло – 1/3 ч.л.
- ванилия – 1 пакетче
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИЗА УКРАСА:
- бадеми
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Кравето масло разтопете на водна баня и го смесете със смлените бисквити на гладка маса.
- По дъното на форма за торта разположете сместа и за половин час я сложете в хладилника.
- Във формата изсипете сладоледа и изравнете неговата повърхност.
- След това отново сложете формата, но този път във фризера, за 2-3 часа докато се размрази добре.
- Пригответе глазурата на водна баня разтворете начупения на парчета шоколад заедно със захарта, кравето масло, кондензираното мляко, ванилията и до плътен гладък крем го разбъркайте.
- Тортата залейте с глазурата, изравнете повърхността ѝ по-бързо (много бързо се втвърдява), с филирани бадеми поръсете и отново я сложете във фризера.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.