НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- козунак – 1 бр
- прясно мляко – 1 л
- яйца – 6 бр
- ванилия – 2 бр
- захар – 2 ч.ч.
- захар за карамела – 200 гр
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете козунака на филийки.
- Карамелизирайте захарта в тава и докато карамелът е още горещ, наредете върху него филийките козунак, за да залепнат и да не изплуват.
- Сложете млякото в тенджера на котлона и сипете в него захарта. Затоплете го и бъркайте докато захарта се разтопи.
- В купа разбийте яйцата заедно с ванилията. Налейте млякото с разтопената в него захар и бъркайте докато се смеси. След това излейте яйчната смес върху козуначените филии.
- Печете десерта на водна баня на 170 градуса около 30 минути.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.