НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- кори за баница – 1 пакет
- яйца – 5 бр.
- прясно мляко – 1 литър
- захар – 200 г
- ванилена захар – 10 г
- масло – 150 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- В намазана тава с масло редите корите, една по една, като ги намазвате с разтопено масло. Нарязвате последната кора и нея също намазвате с маслото.
- Печете корите на 180 градуса за около 20 минути, или до приятен загар.
- Яйцата разбивате със захарта и ванилената захар. Прибавяте към тях затопленото мляко и бъркате с тел до разтварянето на захарта.
- Поливате с млечно-яйчената смес корите и поставяте тавата за още 15-20 минути във фурната.
- Поизстиналата баница поръсвате с пудра захар и я поднасяте.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.