Рецепта за руло с шипков мармалад и бадеми с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ПАНДИШПАНОВИЯ БЛАТ:

  • яйца – 3 бр.
  • захар – 3 с.л.
  • брашно – 3 с.л.
  • ванилова захар – 1 ч.л.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ГАРНИРАНЕ:

  • сладкарска сметана – 200 мл
  • пудра захар – 50 г
  • шипков мармалад – 300 г
  • бадеми – 200 г филирани
  • портокали – 1 бр.
  • лимони – 1 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. В дълбока купа разбийте три яйца заедно с 3 супени лъжици захар. Когато сместа стане светла и пухкава, добавете 3 супени лъжици брашно и разбийте отново сместа.
  2. Добавете чаена лъжичка ванилова захар за аромат.
  3. Сипете сместа за пандишпана в плоска тавичка и изпече да 9-10 минути на 180°C.
  4. Извадете готовия блат и го завийте на руло с влажна кърпа.
  5. Разбийте 200 мл сладкарска сметана с 50 г пудра захар до пухкав крем.
  6. Развийте пандишпановия блат и намажете равномерно с шипков мармалад. Отгоре разнесете половината от сметановия крем.
  7. Поръсете обилно с филирани бадеми и навийте рулото повторно.
  8. Украсете сладкиша с останалия сметанов крем, поръсете с ядки и прясно настъргани цитрусови кори.
  9. Охладете добре и сервирайте рулото с шипков мармалад.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник