НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ПАНДИШПАНОВИЯ БЛАТ:
- яйца – 3 бр.
- захар – 3 с.л.
- брашно – 3 с.л.
- ванилова захар – 1 ч.л.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ГАРНИРАНЕ:
- сладкарска сметана – 200 мл
- пудра захар – 50 г
- шипков мармалад – 300 г
- бадеми – 200 г филирани
- портокали – 1 бр.
- лимони – 1 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- В дълбока купа разбийте три яйца заедно с 3 супени лъжици захар. Когато сместа стане светла и пухкава, добавете 3 супени лъжици брашно и разбийте отново сместа.
- Добавете чаена лъжичка ванилова захар за аромат.
- Сипете сместа за пандишпана в плоска тавичка и изпече да 9-10 минути на 180°C.
- Извадете готовия блат и го завийте на руло с влажна кърпа.
- Разбийте 200 мл сладкарска сметана с 50 г пудра захар до пухкав крем.
- Развийте пандишпановия блат и намажете равномерно с шипков мармалад. Отгоре разнесете половината от сметановия крем.
- Поръсете обилно с филирани бадеми и навийте рулото повторно.
- Украсете сладкиша с останалия сметанов крем, поръсете с ядки и прясно настъргани цитрусови кори.
- Охладете добре и сервирайте рулото с шипков мармалад.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.