Рецепта за питки с крема сирене с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • ½ чаена чаша топло прясно мляко
  • 200 грама крема сирене
  • 50 грама меко масло
  • 1 и ½ супени лъжици захар
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 2 чаени лъжички суха мая
  • 3 чаени чаши брашно София Мел
  • 1 яйце за намазване преди печене
  • сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Разбъркайте всички продукти без брашното до хомогенна смес.
  2. Постепенно започнете да прибавяте от брашното, като замесвате с ръка. Месете до получаване на средно-меко тесто. Не трябва да е прекалено меко, за да може да се оформи добре.
  3. Покрийте тестото с кухненска кърпа и го оставете да втаса за 30-40 минути.
  4. Разделете втасалото тесто на части по 50 грама всяка. Разделете всяка част на две и направете фитили по 20 сантиметра. Завържете двата фитила на възел и пъхнете горния край отдолу в дупката по средата, а долния край, пъхнете отгоре. Така питките ви ще станат с форма точно като моите.
  5. Подредете питките на разтояние една от друга в голяма тава постлана с хартия за печене. Покрийте ги с найлон и ги оставете да втасат за 30 минути.
  6. Втасалите питки, намажете с разбито яйце с четка и поръсете леко със сусам. Сложете ги да се изпекат в умерена фурна на 180°С до зачервяване.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник