Днес ви представяме рецепта за пиле с ориз.
Необходими продукти:
- 2 долни бутчета
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 250 г ориз
- 500 мл вода
- 3 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
- ½ ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
В голям тиган загрейте олиото и запържете бутчетата от всички страни до зачервяване. Извадете в чиния и оставете настрана.
В същата мазнина сложете нарязаните на кубчета лук и моркови за 5-6 минути, докато омекнат.
Подправете със сол, черен пипер и чубрица. Прибавете ориза и разбъркайте добре, за да се намасли.
Налейте водата и след като кипне пресипете в тавичка за печене.
Сложете отгоре бутчетата, покрийте с алуминиево фолио или капак и печете 30 минути в предваритлено загрята до 200 градуса фурна.
Свалете фолиото и печете още 5-6 минути.
Част от продуктите, необходими за пилето с ориз може да откриете в нашата седмична брошура.