Рецепта за печени кюфтета със свинска кайма и жито с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 1 кг кайма
  • 1 ч.ч. жито
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 глава лук
  • 2 стръка розмарин
  • сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Каймата (1 кг) се смесва с подправките, ситно нарязаният лук (1 глава), суровото яйце (1 бр) и свареното жито (1 ч.ч.). От продуктите се омесва кайма за кюфтета и с мокри ръце се оформят малки кюфтенца.
  2. Кюфтенцата се поставят в тава с малко зехтин, поръсват се с пресен розмарин и се слагат в умерена фурна, като се изпичат до пълна готовност. При необходимост се обръщат по време на печенето. Сервират се топли с гарнитура по избор.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник