НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 кг кайма
- 1 ч.ч. жито
- 1 яйце
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 глава лук
- 2 стръка розмарин
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Каймата (1 кг) се смесва с подправките, ситно нарязаният лук (1 глава), суровото яйце (1 бр) и свареното жито (1 ч.ч.). От продуктите се омесва кайма за кюфтета и с мокри ръце се оформят малки кюфтенца.
- Кюфтенцата се поставят в тава с малко зехтин, поръсват се с пресен розмарин и се слагат в умерена фурна, като се изпичат до пълна готовност. При необходимост се обръщат по време на печенето. Сервират се топли с гарнитура по избор.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.