Рецепта за пържоли с грах на фурна с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • свинско месо – 4 – 5 пържоли
  • соев сос – 4 с.л.
  • вино – 100 мл
  • грах – 500 г
  • домати – 1 буркан цели или нарязани домати, консерва
  • лук – 1 глава
  • чесън – 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица – ронена на вкус
  • червен пипер – 1/2 ч.л.
  • магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Добре овкусете свинските пържоли със сол и черен пипер, полейте ги с малко соев сос и вино и ги оставете да престоят за 1 час в хладилник.
  2. След това ги подредете в намазнена тава заедно с маринатата, покрийте с фолио и сложете да се пекат за 1 час в загряна на 210 градуса фурна.
  3. През това време запържете накълцания лук в съд на котлона и добавете чесъна и граха, разбъркайте и щом се позапържи леко, добавете доматите.
  4. Оставете сосът да поври за 3-4 минути, овкусете с подправки и го излейте в тавата при пържолите.
  5. Върнете пържолите с грах на фурна да се пекат без фолио до пълна готовност. Поднесете порция от ястието с малко накълцан магданоз.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник