НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- свинско месо – 4 – 5 пържоли
- соев сос – 4 с.л.
- вино – 100 мл
- грах – 500 г
- домати – 1 буркан цели или нарязани домати, консерва
- лук – 1 глава
- чесън – 4 скилидки
- сол
- черен пипер
- чубрица – ронена на вкус
- червен пипер – 1/2 ч.л.
- магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Добре овкусете свинските пържоли със сол и черен пипер, полейте ги с малко соев сос и вино и ги оставете да престоят за 1 час в хладилник.
- След това ги подредете в намазнена тава заедно с маринатата, покрийте с фолио и сложете да се пекат за 1 час в загряна на 210 градуса фурна.
- През това време запържете накълцания лук в съд на котлона и добавете чесъна и граха, разбъркайте и щом се позапържи леко, добавете доматите.
- Оставете сосът да поври за 3-4 минути, овкусете с подправки и го излейте в тавата при пържолите.
- Върнете пържолите с грах на фурна да се пекат без фолио до пълна готовност. Поднесете порция от ястието с малко накълцан магданоз.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.