Рецепта за пържени чушки с яйца и сирене с продукти от нашата брошура

Необходими продукти:

  • 10 едри червени чушки, изпечени и обелени
  • 50 г. масло
  • 30 мл. зехтин
  • 8 яйца
  • 250 г. краве сирене, натрошено
  • Пресен магданоз за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Нарежете печените чушки на едро.
  2. В тиган загрейте маслото и зехтина и изпържете чушките до златисто.
  3. Намалете котлона на слаб огън, добавете яйцата и разбъркайте. Ако се налага, дръпнете тигана от огъня. Важно е температурата да не е висока за да могат яйцата да останат кремообразни и нежни.
  4. Когато яйцата са готови (отнема около минута-две при непрекъснато бъркане), добавете натрошеното сирене, разбъркайте и свалете от огъня.
  5. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник: https://www.cookwithasmile.com/