Необходими продукти:
- 10 едри червени чушки, изпечени и обелени
- 50 г. масло
- 30 мл. зехтин
- 8 яйца
- 250 г. краве сирене, натрошено
- Пресен магданоз за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете печените чушки на едро.
- В тиган загрейте маслото и зехтина и изпържете чушките до златисто.
- Намалете котлона на слаб огън, добавете яйцата и разбъркайте. Ако се налага, дръпнете тигана от огъня. Важно е температурата да не е висока за да могат яйцата да останат кремообразни и нежни.
- Когато яйцата са готови (отнема около минута-две при непрекъснато бъркане), добавете натрошеното сирене, разбъркайте и свалете от огъня.
- Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.
Източник: https://www.cookwithasmile.com/