Рецепта за панирано пилешко филе с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 1 кг пилешки гърди
  • сол
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • бяло вино
  • соев сос
  • 5 яйца
  • 250 мл. светла бира
  • 2 ч.ч. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Пилешкото месо от гърди се измива и нарязва на хапки предишния ден и се поставя в предварително подготвена марината, приготвена от сол, черен пипер, чесън на прах, бяло вино и соев сос. Оставя се да престои 12 часа в хладилник.
  2. Когато се пристъпва към готвенето им, се приготвя и панировката. От яйцата се отделят белтъците и се разбиват на прах, а от жълтъците, брашното и бирата се прави гъста каша. Към нея се прибавя щипка сол и белтъците. Използва се веднага.
  3. Хапките се потапят , овалват се, така че да се покрият равномерно и се изпържват за кратко в гореща мазнина.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник