НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет сушени чушки – 10 броя
- 6 с.л. олио
- 1 глава лук
- 2 ч.л. червен пипер
- 1 малък морков- нарязан на ситно
- 250 гр ориз
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.чаша стерилизирани домати- 200 гр
- 1 ч.л. чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Сушените чушки се накисват в студена вода докато омекнат.
- Лукът се нарязва на ситно. Загрява се в тиган олио и нарязаният лук заедно с моркова се запържват за минута на умерен огън.
- Оризът се измива много добре и отцежда. Слага се в тигана и запържва за половин минута като се разбърква докато стане “стъклен”. Поръсва се с червен пипер разбърква се и залива с 250 мл гореща вода.
- Посолява се и оставя да се задуши на тих огън докато водата се поеме от ориза. Тогава се слагат скълцани домати и чубрица .
- Разбърква се хубаво и чушките се пълнят със полуготовата смес. Подреждат се в тава, поръсват се с малко сол и поливат с 4 с.л. олио.
- Налива се половин чаша гореща вода. Подготвените чушки се слагат в предварително затоплена фурна до 180 ℃ и се пекат за 30 минути.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.