Рецепта за пълнени сушени чушки с ориз с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 1 пакет сушени чушки – 10 броя
  • 6 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1 малък морков- нарязан на ситно
  • 250 гр ориз
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.чаша стерилизирани домати- 200 гр
  • 1 ч.л. чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сушените чушки се накисват в студена вода докато омекнат.
  2. Лукът се нарязва на ситно. Загрява се в тиган олио и нарязаният лук заедно с моркова се запържват за минута на умерен огън.
  3. Оризът се измива много добре и отцежда. Слага се в тигана и запържва за половин минута като се разбърква докато стане “стъклен”. Поръсва се с червен пипер разбърква се и залива с 250 мл гореща вода.
  4. Посолява се и оставя да се задуши на тих огън докато водата се поеме от ориза. Тогава се слагат скълцани домати и чубрица .
  5. Разбърква се хубаво и чушките се пълнят със полуготовата смес. Подреждат се в тава, поръсват се с малко сол и поливат с 4 с.л. олио.
  6. Налива се половин чаша гореща вода. Подготвените чушки се слагат в предварително затоплена фурна до 180 ℃ и се пекат за 30 минути.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник