Необходими продукти:
- домашна юфка – 1 и 1/2 пакета (около 600 г)
- прясно мляко – 1 литър
- яйца – 5 броя
- захар – 1.5 ч.ч.
- масло – 100 г
- ванилия
- пудра захар – за поръсване
- олио – за тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Сипете юфката в подмазнена тава и я разстелете, след което отгоре равномерно разпределете маслото.
- Сложете да се запече във фурната, докато маслото се разтопи и юфката леко се зачерви.
- Разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилията. Залейте запечената юфка с тази смес.
- Сложете млечната баница да се пече на умерена температура за около 20-30 минути.
- Изпечената Млечна баница с юфка поръсете с пудра захар.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.