Рецепта за млечна баница с юфка с продукти от нашата брошура

Необходими продукти:

  • домашна юфка – 1 и 1/2 пакета (около 600 г)
  • прясно мляко – 1 литър
  • яйца – 5 броя
  • захар – 1.5 ч.ч.
  • масло – 100 г
  • ванилия
  • пудра захар – за поръсване
  • олио – за тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сипете юфката в подмазнена тава и я разстелете, след което отгоре равномерно разпределете маслото.
  2. Сложете да се запече във фурната, докато маслото се разтопи и юфката леко се зачерви.
  3. Разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилията. Залейте запечената юфка с тази смес.
  4. Сложете млечната баница да се пече на умерена температура за около 20-30 минути.
  5. Изпечената Млечна баница с юфка поръсете с пудра захар.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.