Рецепта за леща чорба с продукти от нашата брошура

Необходими продукти:

  • леща – 1 чаена чаша
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 брой
  • чушка/пиперка – 1 брой
  • домати – 2 броя
  • чубрица – 1 чаена лъжица
  • червен пипер – 1 чаена лъжица
  • олио – 5 супени лъжици
  • брашно – 1 супена лъжица
  • чесън – 5 скилидки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Първата стъпка от рецептата за леща чорба е подготовката на лещата. Измивате лещата, слагате я в тенджера, заливате със студена вода и слагате на котлона. След като водата заври я изсипвате, измивате лещата и отново я слагате тенджерата на котлона като добавяте около 1,5 литър вода.
  2. Междувременно измивате, почиствате и нарязвате наситно лука, моркова и чушката и заедно с обеления чесън ги слагате към лещата. Добавете 2 супени лъжици олио и оставете супата да ври до сваряване на продуктите. След това добавете 1 чаена лъжица сол и предвидените нарязани на дребно домати, като ако нямате пресни домати може да ползвате домати от консерва.
  3. Когато супата е готова, в тиган загрявате останалото олио, червения пипер и брашното и след като ги запържите за около 1-2 минути добавете сместа към супата, добавете чубрицата и оставете лещата чорба да поври още няколко минути.

Част от продуктите, необходими за леща чорба може да откриете в нашата седмична брошура.