Рецепта за курабий с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 85 гр. масло;
  • 350 гр. брашно;
  • 1/4 ч.л. сол;
  • 2 ч.л. сода бикарбонат;
  • 4 с.л. пудра захар;
  • 200 мл. мляко на стайна температура;
  • захар на кристали (за декорация).

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. В купа смесете маслото и брашното. Към тях прибавете солта, содата и пудрата захар. Изсипете и млякото.
  2. Върху предварително набрашнена повърхност сложете полученото тесто и го омесете. Оформете курабийките. Количеството на съставките в рецептата би трябвало да стигне за 8 курабийки. Намажете върха на всяка курабийка с прясно мляко, поръсете със захарта на кристали.
  3. Изпечете на 200 градуса.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник