НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- брашно – 520 г
- яйца – 2 бр. (единият жълтък за намазване)
- лютеница
- прясно мляко – 250 мл топло
- мая – 1 пакетче суха (7 г)
- сол – 1 ч.л.
- кашкавал
- олио – 6 с.л.
- кренвирши
- сусам
- пудра захар – 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Смесете в голяма купа маята, солта, захарта, яйцата. Разбъркайте и добавете топлото мляко, олиото, после предварително пресятото брашно.
- Замесете до получаване на тесто. Разделете на 10 еднакви топчета по 85 г. Разточете в продълговата форма всяко.
- Сложете в единия край лютеница, кашкавал, кренвирш, а другия край нарежете на ленти. Завийте на руло и подредете върху хартия за печене.
- Направете същото с всички кренвиршки.
- Намажете вкусните тестени закуски с жълтък и поръсете със сусам.
- Печете ретро кренвиршките с кашкавал на 200 градуса до златисто.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.