Рецепта за кренвиршки с кашкавал с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • брашно – 520 г
  • яйца – 2 бр. (единият жълтък за намазване)
  • лютеница
  • прясно мляко – 250 мл топло
  • мая – 1 пакетче суха (7 г)
  • сол – 1 ч.л.
  • кашкавал
  • олио – 6 с.л.
  • кренвирши
  • сусам
  • пудра захар – 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Смесете в голяма купа маята, солта, захарта, яйцата. Разбъркайте и добавете топлото мляко, олиото, после предварително пресятото брашно.
  2. Замесете до получаване на тесто. Разделете на 10 еднакви топчета по 85 г. Разточете в продълговата форма всяко.
  3. Сложете в единия край лютеница, кашкавал, кренвирш, а другия край нарежете на ленти. Завийте на руло и подредете върху хартия за печене.
  4. Направете същото с всички кренвиршки.
  5. Намажете вкусните тестени закуски с жълтък и поръсете със сусам.
  6. Печете ретро кренвиршките с кашкавал на 200 градуса до златисто.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник