НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- прясно мляко – 1 л.
- ориз – 1 ч.ч. бисерен
- вода – 1 ч.ч.
- захар – 1 ч.ч.
- ванилия – 1 прахче (2 г)
- канела – за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Почистете и измийте ориза много добре под течаща вода.
- Поставете го в тенджера заедно с водата и варите докато набъбне (да абсорбира всичката вода). В този момент добавете прясното мляко с щипка сол, бъркате периодично да не загори.
- След като отново заври, прибавете захарта и ванилията, варите докато ориза напълно се свари (омекне). Свалете от огъня и разпределете в купички или чашки.
- Докато млякото с ориз се охлади, с лъжичка разбърквайте във всяка купичка внимателно. Това се прави, за да не остане оризът отдолу и сбит, а да е пухкав като крем.
- Сервирайте класическото мляко с ориз напълно охладено и поръсено с канела.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.