Рецепта за Кейк с ябълки и моркови с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За кейка:

  • 175 г кафява захар Мусковадо
  • 175 мл слънчогледово олио
  • 3 големи яйца
  • 140 г моркови (около 3 средни)
  • 100 г стафиди
  • 1 голяма ябълка
  • 175 г брашно
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. смляна канела
  • ½ ч.л. настъргано индийско орехче

За глазурата:

  • 1 белтък, разбит на сняг
  • 200 г Philadelphia Original
  • 100 г бял шоколад
  • 200 мл течна сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната на 180°C. Намазняваме форма с диаметър 18 см и покриваме с хартия за печене.

Смесваме захарта, олиото и яйцата, които предварително трябва да оставим на стайна температура. Разбийте сместа на ръка, не с миксер.

В друга купа пресяваме брашното, содата и индийското орехче. Смесваме сухите с течните съставки и прибавяме стафидите, ябълката и портокаловата кора.

Готовата смес изсипваме във формата и печем за 40-45 мин. След като кейкът е готов, го изваждаме от фурната и го оставяме настрани, за да се охлади напълно.

За глазурата:

На водна баня разтапяме белия шоколад и след това го оставяме настрани да се охлади. След това на тънка струйка го добавяме към Philadelphia Original при непрекъснато бъркане с миксер, докато не се получи гладък крем.

Сметаната разбиваме с миксер в отделен съд, до получаване на меки връхчета. Добавяме я на части към крема и разбъркваме с шпатула отдолу нагоре.

Нанасяме глазурата с шпатула или пош отгоре, като оставяме да потече и отстрани.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.