НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За кейка:
- 175 г кафява захар Мусковадо
- 175 мл слънчогледово олио
- 3 големи яйца
- 140 г моркови (около 3 средни)
- 100 г стафиди
- 1 голяма ябълка
- 175 г брашно
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. смляна канела
- ½ ч.л. настъргано индийско орехче
За глазурата:
- 1 белтък, разбит на сняг
- 200 г Philadelphia Original
- 100 г бял шоколад
- 200 мл течна сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната на 180°C. Намазняваме форма с диаметър 18 см и покриваме с хартия за печене.
Смесваме захарта, олиото и яйцата, които предварително трябва да оставим на стайна температура. Разбийте сместа на ръка, не с миксер.
В друга купа пресяваме брашното, содата и индийското орехче. Смесваме сухите с течните съставки и прибавяме стафидите, ябълката и портокаловата кора.
Готовата смес изсипваме във формата и печем за 40-45 мин. След като кейкът е готов, го изваждаме от фурната и го оставяме настрани, за да се охлади напълно.
За глазурата:
На водна баня разтапяме белия шоколад и след това го оставяме настрани да се охлади. След това на тънка струйка го добавяме към Philadelphia Original при непрекъснато бъркане с миксер, докато не се получи гладък крем.
Сметаната разбиваме с миксер в отделен съд, до получаване на меки връхчета. Добавяме я на части към крема и разбъркваме с шпатула отдолу нагоре.
Нанасяме глазурата с шпатула или пош отгоре, като оставяме да потече и отстрани.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.