Рецепта за кашкавал пане с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 600 г кашкавал
  • 1 ч.ч. олио за пържене

За панировката:

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. галета
  • 1 ч.ч. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме кашкавал на филийки с дебелина 1 пръст. В купа разбиваме яйца, а в друг съд наливаме ледено студена вода.
  2. Потапяме за кратко парчетата кашкавал във водата и отцеждаме.
  3. След това ги овалваме в брашно, като изтръскваме филийките много добре. Потапяме кашкавала от всички страни в разбитите яйца и овалваме в галета.
  4. Отново слагаме в купата с яйцата и пържим по 1-2 мин. от всяка страна в много добре загрято олио.
  5. Отцеждаме кашкавала за кратко върху салфетка или домакинска хартия и поднасяме със салата по избор.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник