НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 600 г кашкавал
- 1 ч.ч. олио за пържене
За панировката:
- 2 яйца
- 1 ч.ч. галета
- 1 ч.ч. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Начин на приготвяне:
- Нарязваме кашкавал на филийки с дебелина 1 пръст. В купа разбиваме яйца, а в друг съд наливаме ледено студена вода.
- Потапяме за кратко парчетата кашкавал във водата и отцеждаме.
- След това ги овалваме в брашно, като изтръскваме филийките много добре. Потапяме кашкавала от всички страни в разбитите яйца и овалваме в галета.
- Отново слагаме в купата с яйцата и пържим по 1-2 мин. от всяка страна в много добре загрято олио.
- Отцеждаме кашкавала за кратко върху салфетка или домакинска хартия и поднасяме със салата по избор.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.