Рецепта за картофи с варена наденица с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • Варена наденица – 800 г
  • Картофи – 4 бр
  • Чесън – 2 скилидки
  • Чушки – 1 и 1/2 бр
  • Праз – 1 бр
  • Доматено пюре – 300 г
  • Вода – 500 мл
  • Зехтин – 20 мл
  • Черен пипер – 1/2 ч. л.
  • Босилек – 1/2 ч. л.
  • Риган – 1/2 ч. л.
  • Сол – 1 ч. л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Запържваме варената наденица в малко зехтин за 3 минути на умерен котлон (6-та степен).
  2. Прибавяме праз, чесън и чушките. Посоляваме. Запържваме за 3 минути на умерен котлон (6-та степен).
  3. Добавяме картофите и 250 милилитра гореща вода. Покриваме с капак.
  4. Готвим за 15 минути на умерен котлон (6-та степен).
  5. Добавяме доматеното пюре и още 250 милилитра гореща вода.
  6. Овкусяваме с черен пипер, босилек и риган. Готвим за 10 минути на слаб котлон (5-та степен). Поръсваме с магданоз.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник