Рецепта за хрупкави печени пилешки бутчета с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 10-12 пилешки бутчета (става въпрос за долната част на бутчетата, наричани още „парти бутчета“)
  • 2 яйца
  • 4 с.л. прясно мляко
  • около 5-6 с.л. масло
  • 1 ч.ч. хлебни трохи (използвайте по-сух домашен хляб и смелете в блендер на трохи)
  • около 3-4 с.л.брашно
  • сол на вкус
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. сушен риган
  • 1 равна ч.л. чесън на прах
  • 1/2 равна ч.л. къри
  • 1/2 ч.л. черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Фурната се загрява до 180 градуса
  2. В чиния се смесват брашното и солта. В друга чиния се разбиват с вилица яйцата и млякото. На трето място се смесват хлебните трохи с всички подправки, като посочените количества на подправките са само ориентировъчни и могат да се нагодят според индивидуалния вкус.
  3. Маслото се стопява и се изсипва на дъното на тавичка за печене.
  4. Всяко бутче се овалва много добре от всички страни първо в брашняната смес, после в яйчената и накрая в сместа от трохи и подправки.
  5. Оваляните бутчета се слагат в тавата върху маслото и после внимателно се обръщат, за да се намазнят и от другата страна. поставят се в предварително загрятата фурна и се пекат около 25 минути от едната страна, после се обръщат и се пекат още около 25 минути от другата страна. Все пак времето зависи от фурната. Готови са, когато придобият наситен златистокафяв на цвят.
  6. Сервирайте 2-3 бутчета на порция с гарнитура по избор – например свежа салата или пържени картофки.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник