НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 10-12 пилешки бутчета (става въпрос за долната част на бутчетата, наричани още „парти бутчета“)
- 2 яйца
- 4 с.л. прясно мляко
- около 5-6 с.л. масло
- 1 ч.ч. хлебни трохи (използвайте по-сух домашен хляб и смелете в блендер на трохи)
- около 3-4 с.л.брашно
- сол на вкус
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. сушен риган
- 1 равна ч.л. чесън на прах
- 1/2 равна ч.л. къри
- 1/2 ч.л. черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Фурната се загрява до 180 градуса
- В чиния се смесват брашното и солта. В друга чиния се разбиват с вилица яйцата и млякото. На трето място се смесват хлебните трохи с всички подправки, като посочените количества на подправките са само ориентировъчни и могат да се нагодят според индивидуалния вкус.
- Маслото се стопява и се изсипва на дъното на тавичка за печене.
- Всяко бутче се овалва много добре от всички страни първо в брашняната смес, после в яйчената и накрая в сместа от трохи и подправки.
- Оваляните бутчета се слагат в тавата върху маслото и после внимателно се обръщат, за да се намазнят и от другата страна. поставят се в предварително загрятата фурна и се пекат около 25 минути от едната страна, после се обръщат и се пекат още около 25 минути от другата страна. Все пак времето зависи от фурната. Готови са, когато придобият наситен златистокафяв на цвят.
- Сервирайте 2-3 бутчета на порция с гарнитура по избор – например свежа салата или пържени картофки.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.