Рецепта за гнезда от кайма, яйца и кашкавал с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 2 кг кайма
  • 6 яйца
  • 200 гр. кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ ЗА КАЙМАТА:

  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • 1 яйце
  • галета
  • лют червен пипер – по желание
  • сол – 20 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Овкусете каймата с всички изброени подправки, хубаво я омесете и оставете поне за няколко часа да престои в хладилник. Вземете тавичка и съвсем леко я намажете с олио или сложете хартия за печене.
  2. Оформете средно големи топки от каймата, намажете с олио дъното на стъклено шише от кола и притиснете всяко топче кайма.
  3. Може и с пръсти да оформите мястото за яйцето, чукнете по едно яйце и ги сложете да се пекат на умерена фурна.
  4. Като се запекат извадете и поръсете с настърган кашкавал, върнете в печката до разтапяне на кашкавала.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник