НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 кг кайма
- 6 яйца
- 200 гр. кашкавал
НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ ЗА КАЙМАТА:
- чубрица
- черен пипер
- червен пипер
- 1 яйце
- галета
- лют червен пипер – по желание
- сол – 20 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Овкусете каймата с всички изброени подправки, хубаво я омесете и оставете поне за няколко часа да престои в хладилник. Вземете тавичка и съвсем леко я намажете с олио или сложете хартия за печене.
- Оформете средно големи топки от каймата, намажете с олио дъното на стъклено шише от кола и притиснете всяко топче кайма.
- Може и с пръсти да оформите мястото за яйцето, чукнете по едно яйце и ги сложете да се пекат на умерена фурна.
- Като се запекат извадете и поръсете с настърган кашкавал, върнете в печката до разтапяне на кашкавала.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.