НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- фусили – 350 г
- кайма – 400 г телешка
- лук – 1 глава
- олио – 3 с.л.
- доматено пюре – 2 с.л.
- кетчуп – 1 с.л. пикантен
- масло – 60 г
- брашно – 40 г
- прясно мляко – 250 мл
- жълтъци – 1 бр.
- кашкавал – 60 г настърган
- черен пипер
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме фусилите в подсолена вода според указанието на опаковката. Обелваме лука и го нарязваме на ситно. В дълбок тиган сгорещяваме олиото и в него запържваме лука, така че да добие блясък.
Прибавяме каймата, посоляваме и я пържим, докато стане сипкава, като бъркаме от време на време. Наливаме 300 мл топла вода и оставяме да заври. Прибавяме доматеното пюре и кетчупа, разбъркваме и варим 3-4 минути.
В отделен съд разтопяваме маслото и запържваме в него брашното, докато придобие бледорозов цвят. При непрекъснато бъркане прибавяме млякото.
Отстраняваме съда от огъня и оставяме соса да поизстине, след което добавяме разбития жълтък и поръсваме с черен пипер и сол. Бъркаме непрекъснато, докато сосът стане хомогенен.
В намаслена тавичка изсипваме половината макарони. Отгоре разстиламе каймата и поръсваме с половината кашкавал. Покриваме с останалите макарони, заливаме с млечния сос и поръсваме с останалия кашкавал.
Печем ястието 30 минути в умерена фурна.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.