Рецепта за френска селска торта с готови блатове с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 1 опаковка готови блатове „Медовик“
  • 200-250 г смлени орехи
  • 400 г заквасена сметана
  • 500 г цедено кисело мляко
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 1 бурканче сладко от боровинки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Приготвяне на сместа с крема сирене: 

В голяма купа смесете сметаната, киселото мляко и пудрата захар. Разбийте за кратко с миксер.

Във форма за торта с отделящ се ринг сложете първия блат. Намажете обилно с крем, като разнесете и по ръбовете на блата.

Сложете няколко лъжички от сладкото с боровинки и разнесете добре.

Поръсете със смлени орехи.

Редувайте блат, крем, сладко и орехи, до изчерпване на продуктите. Завършете с крем.

Сложете в хладилник за няколко часа, за да стегне.

Издавете тортата от ринга и я намажете в крем и отстрани.

Поръсете обилно отгоре и отстрани със смлени орехи.

Върнете отново тортата в хладилник за 1 нощ, за да омекнат блатовете.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник