НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 опаковка готови блатове „Медовик“
- 200-250 г смлени орехи
- 400 г заквасена сметана
- 500 г цедено кисело мляко
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 1 бурканче сладко от боровинки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяне на сместа с крема сирене:
В голяма купа смесете сметаната, киселото мляко и пудрата захар. Разбийте за кратко с миксер.
Във форма за торта с отделящ се ринг сложете първия блат. Намажете обилно с крем, като разнесете и по ръбовете на блата.
Сложете няколко лъжички от сладкото с боровинки и разнесете добре.
Поръсете със смлени орехи.
Редувайте блат, крем, сладко и орехи, до изчерпване на продуктите. Завършете с крем.
Сложете в хладилник за няколко часа, за да стегне.
Издавете тортата от ринга и я намажете в крем и отстрани.
Поръсете обилно отгоре и отстрани със смлени орехи.
Върнете отново тортата в хладилник за 1 нощ, за да омекнат блатовете.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.