Рецепта за чийзкейк торта с бисквити Орео с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

за основата:

  • 100 г бисквити орео
  • 40 г масло
  • 1/2 с.л. кафява захар
  • 1/2 с.л. какао

за крема:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Бисквитите орео, предвидени за основата се разделят, като пълнежът им се премества в друга купа, така се получават две купи – една само с бисквити Орео и една купа с техния крем.
  2. Започва се с приготвянето на основата за чийзкейка. Бисквитите се смилат на ситно. В тенджера на котлона се разтопява маслото, разбърква се със захарта и какаото и се изсипват бисквитите. Разбърква се добре.
  3. Подготвя се разглобяема форма за торта. На дъното й се слага хартия за печене. Разпределя се сместа за основата, като внимателно се притиска с ръце, за да се получи блат. Слага се в хладилника, за да стегне. През това време се приготвя кремът.
  4. В купа се разбива с миксер студената сметана. В друга купа се слагат сиренето, захарта, плънката от бисквитите и ванилената есенция. Бърка се до получаване на гладка смес. Добавя се разбитата сметана и се разбърква много внимателно с движения от долу на горе. След това се добавят натрошени на едро бисквити Орео, предвидени за пълнежа. Разбърква се добре. Изсипва се върху вече стегналата основа, като се разнася внимателно с шпатула.
  5. Чийзкейкът се слага в хладилник поне за 2 часа. Украсява се с останали бисквити Орео, могат да се добавят и ядки и плодове по желание.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник