НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
за основата:
- 100 г бисквити орео
- 40 г масло
- 1/2 с.л. кафява захар
- 1/2 с.л. какао
за крема:
- 1/2 кг сирене филаделфия
- 200 мл. течна сметана
- 100 г пудра захар
- 1/2 ч.л. ванилена есенция
- 100 г бисквити орео
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Бисквитите орео, предвидени за основата се разделят, като пълнежът им се премества в друга купа, така се получават две купи – една само с бисквити Орео и една купа с техния крем.
- Започва се с приготвянето на основата за чийзкейка. Бисквитите се смилат на ситно. В тенджера на котлона се разтопява маслото, разбърква се със захарта и какаото и се изсипват бисквитите. Разбърква се добре.
- Подготвя се разглобяема форма за торта. На дъното й се слага хартия за печене. Разпределя се сместа за основата, като внимателно се притиска с ръце, за да се получи блат. Слага се в хладилника, за да стегне. През това време се приготвя кремът.
- В купа се разбива с миксер студената сметана. В друга купа се слагат сиренето, захарта, плънката от бисквитите и ванилената есенция. Бърка се до получаване на гладка смес. Добавя се разбитата сметана и се разбърква много внимателно с движения от долу на горе. След това се добавят натрошени на едро бисквити Орео, предвидени за пълнежа. Разбърква се добре. Изсипва се върху вече стегналата основа, като се разнася внимателно с шпатула.
- Чийзкейкът се слага в хладилник поне за 2 часа. Украсява се с останали бисквити Орео, могат да се добавят и ядки и плодове по желание.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.