Рецепта за боб с наденица с продукти от нашата брошура

Необходими продукти:

  • боб – 2 чаени чаши зрял боб
  • наденица – 2 парчета
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • джоджен – 1 ч.л.
  • чубрица – 1 ч.л.
  • червен пипер – 1 с.л.
  • магданоз – няколко стръка
  • олио – 3, 4 с.л.
  • сол – на вкус

Бобът се сварява добре, като водата му се сменя след първите две кипвания.

Ври около час на умерен огън. Зеленчуците се нарязват на дребно и заедно с подправките и мазнината се слагат в боба.

Ястието се оставя да поври още 40 минути, след което наденицата се нарязва на едри парчета и се слага в манджата.

Оставя се да ври още десетина минутки, докато омекне и наденицата и ястието е готово!

Бобът се сервира поръсен със ситно нарязан пресен магданоз. А с една люта чушка, ще е още по сладък.

Част от продуктите, необходими за боба с наденица може да откриете в нашата седмична брошура.