Рецепта за бисквитена торта с шоколад с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 300 гр. бисквити тип чаени
  • 250-300 гр. млечен шоколад
  • 100 гр. черен шоколад
  • 100 гр. масло
  • 200 мл. прясно мляко
  • 100 гр. стафиди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Първо накиснете стафидите в 100 мл. от прясното мляко ,като го затоплите. През това време начупете бисквитите на едри части. Пригответе шоколадите, маслото и млякото ,като ги сложите в тенджера.
  2. Сложете тенджерата на котлона и бъркайте до като всичко се смеси и разтопи добре. Отцедете стафидите от млякото и ги сложете при бисквитите. Залейте бисквитите и стафидите с горещия шоколад. Разбъркайте добре сместа.
  3. Използвайте ринг за торта, който покрих със стреч фолио. Напълнете формата със смесените съставки. Сложете във фризера за час и пет минути. Може да се сложи в хладилник за 3-4 часа. Получава се страхотна торта.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Рецепта от https://domashnivkusotii.com/