НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- бисквити – 250 г какаови
- маскарпоне – 220 г
- заквасена сметана – 200 г
- пудра захар – 120 г пресята
- шоколад – 100 г млечен
- банан – 1 бр.
- прясно мляко – 100 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Смесете и хубаво разбъркайте маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.
- Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. Нарежете банана на тънки кръгчета.
- Затоплете леко прясното мляко. Потапяйте бисквитите в прясното мляко и подредете в тавичка.
- Като подредите първия ред бисквити, сипете от крема и заравнете. Отгоре подрете кръгчета банан. Покапете с малко от разтопения шоколад. Повторете с втори слой бисквити и така докато продуктите свършат.
- Завършете с крем, като украсите с разтопен шоколад. Поставете бисквитената торта в хладилника за час да се охлади.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.