Рецепта за бисквитена торта с маскарпоне и заквасена сметана с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • бисквити – 250 г какаови
  • маскарпоне – 220 г
  • заквасена сметана – 200 г
  • пудра захар – 120 г пресята
  • шоколад – 100 г млечен
  • банан – 1 бр.
  • прясно мляко – 100 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Смесете и хубаво разбъркайте маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.
  2. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. Нарежете банана на тънки кръгчета.
  3. Затоплете леко прясното мляко. Потапяйте бисквитите в прясното мляко и подредете в тавичка.
  4. Като подредите първия ред бисквити, сипете от крема и заравнете. Отгоре подрете кръгчета банан. Покапете с малко от разтопения шоколад. Повторете с втори слой бисквити и така докато продуктите свършат.
  5. Завършете с крем, като украсите с разтопен шоколад. Поставете бисквитената торта в хладилника за час да се охлади.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник