Рецепта за бисквитена торта с маскарпоне и шоколад с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 350 г обикновени бисквити
  • 500 г маскарпоне
  • 400 г заквасена сметана
  • 60 г пудра захар
  • 200 г  течен шоколад
  • 2 ч.л. ванилова есенция
  • 150 мл студено прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. В голяма купа сложете маскарпонето, ванилията, пудра захарта и около половината сметана. Разбийте с миксер за 30-60 секунди, докато се получи пухкава смес.
  2. В друга купа разбийте с тел останалата сметана с течния шоколад.
  3. Изсипете млякото в купа, която е по-широка от размера на бисквитите. Потопете всяка бисквита добре в млякото: ако използвате обикновени бисквити, дръжте ги 15-20 секунди. Закуска и други по-меки и попиващи потопете за 2-3 секунди.
  4. Наредете един пласт бисквити на дъното на правоъгълна тава (аз използвах размер 28-18 см). Може да се наложи да счупите няколко бисквити, за да ги поберете.
  5. Намажете бисквитения пласт с ⅓ от пълнежа маскарпоне. Загладете с шпатула.
  6. Отгоре намажете с ⅓ от шоколадовата смес. Не е необходимо да покрие цялото маскарпоне.
  7. Повторете същия процес още 2 пъти.
  8. Покрийте тавата с фолио. Охладете тортата минимум 6-8 часа преди сервиране.
  9. Поднесете я поръсена с бисквитени трохи. Може да гарнирате с горски плодове, но и без тях е чудесна.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник