НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 350 г обикновени бисквити
- 500 г маскарпоне
- 400 г заквасена сметана
- 60 г пудра захар
- 200 г течен шоколад
- 2 ч.л. ванилова есенция
- 150 мл студено прясно мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- В голяма купа сложете маскарпонето, ванилията, пудра захарта и около половината сметана. Разбийте с миксер за 30-60 секунди, докато се получи пухкава смес.
- В друга купа разбийте с тел останалата сметана с течния шоколад.
- Изсипете млякото в купа, която е по-широка от размера на бисквитите. Потопете всяка бисквита добре в млякото: ако използвате обикновени бисквити, дръжте ги 15-20 секунди. Закуска и други по-меки и попиващи потопете за 2-3 секунди.
- Наредете един пласт бисквити на дъното на правоъгълна тава (аз използвах размер 28-18 см). Може да се наложи да счупите няколко бисквити, за да ги поберете.
- Намажете бисквитения пласт с ⅓ от пълнежа маскарпоне. Загладете с шпатула.
- Отгоре намажете с ⅓ от шоколадовата смес. Не е необходимо да покрие цялото маскарпоне.
- Повторете същия процес още 2 пъти.
- Покрийте тавата с фолио. Охладете тортата минимум 6-8 часа преди сервиране.
- Поднесете я поръсена с бисквитени трохи. Може да гарнирате с горски плодове, но и без тях е чудесна.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.