НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- мая – 1 пакетче суха (7 г)
- сол – 1 ч.л.
- пудра захар – 1 ч.л.
- яйца – 2 бр. (единият жълтък за намазване)
- прясно мляко – 250 мл топло
- олио – 6 с.л.
- брашно – 520 г
- лютеница
- кренвирши
- кашкавал
- сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- В купа добавяте яйцата, захарта, солта, сухата мая (без да се активира предварително маята). Забърквате сместа с бъркалка и добавям топлото мляко, олиото и накрая пресятото брашно.
- Започвате да месите до получаване на меко, еластично и нелепещо тесто. След като омесите тестото, разделяте веднага на 10 равни топчета – всяко по 85 г.
- Всяко топче разточвате продълговато.
- В единия край слагате плънката от лютеница, кренвирш и кашкавал, а другият край нарязвате на лентички, завивате на рулце и поставяте в тавичка върху хартия за печене.
- Мажете всяко кренвиршка с разбития жълтък и поръсвам със сусам.
- Слагате тавичката в предварително загрята фурна на 200 градуса и пека до готовност.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.