Рецепта за бързи кренвиршки с лютеница и кашкавал с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • мая – 1 пакетче суха (7 г)
  • сол – 1 ч.л.
  • пудра захар – 1 ч.л.
  • яйца – 2 бр. (единият жълтък за намазване)
  • прясно мляко – 250 мл топло
  • олио – 6 с.л.
  • брашно – 520 г
  • лютеница
  • кренвирши
  • кашкавал
  • сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. В купа добавяте яйцата, захарта, солта, сухата мая (без да се активира предварително маята). Забърквате сместа с бъркалка и добавям топлото мляко, олиото и накрая пресятото брашно.
  2. Започвате да месите до получаване на меко, еластично и нелепещо тесто. След като омесите тестото, разделяте веднага на 10 равни топчета – всяко по 85 г.
  3. Всяко топче разточвате продълговато.
  4. В единия край слагате плънката от лютеница, кренвирш и кашкавал, а другият край нарязвате на лентички, завивате на рулце и поставяте в тавичка върху хартия за печене.
  5. Мажете всяко кренвиршка с разбития жълтък и поръсвам със сусам.
  6. Слагате  тавичката в предварително загрята фурна на 200 градуса и пека до готовност.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник