НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- яйца – 3 бр.
- кисело мляко – 250 г
- брашно – 250 г
- сода – 1 ч.л. бикарбонат, непълна
- пудра захар
- ванилия – за поръсване
- олио – за пърженето
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Яйцата се разбиват с киселото мляко и се добавят пресятите заедно брашно и сода. Бъркайте се дървена лъжици до хомогенизиране.
- Загрейте мазнината. Грабвайте от тестото с мокра лъжица и пускайте леко бухтичките в мазнината да се изпържат до златисто от двете страни.
- Температурата на олиото не трябва да е прекалено гореща, за да не останат сурови отвътре.
- Бухтичките се поднасят с мед, сирене, сладко или пудра захар.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.