Рецепта за баница с макарони и сирене с продукти от нашата брошура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • 1 пакет макарони
  • 400 г сирене
  • 4 яйца
  • 200 мл газирана вода
  • сол
  • олио
  • кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Сварете макароните според указанията на опаковката.
  2. Отцедете ги от водата, в която са се варили, и ги изплакнете със студена вода, след което отцедете отново.
  3. В по-голяма купа натрошете сиренето, добавете яйцата, олиото и газираната вода, и объркайте всичко с вилица. Ако е необходимо, прибавете сол, в зависимост от солеността на сиренето.
  4. Към тази смес добавете отцедените макарони и разбъркайте, за да се поемат хубаво от сместа.
  5. Изсипете всичко в намазнена тавичка и разстелете равномерно.
  6. Печете в продължение на около 20-25 минути в предварително загрята на 180С фурна.
  7. Преди да извадите баницата по желание поръсете с кашкавал и върнете във фурната за 5 минути.

Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.

Източник