Noblewine – перфектната комбинация от мека сладост и богат аромат

Фирма „Старт 2005“ ЕООД започва дейността си преди 21 години. Началото е дадено от Найден Петров – изпълнителен директор, който засажда първите 10 декара малини. Следват проучвания, утвърждават се различни практики и се работи върху увеличаване на сортовете малини. По-късно следва и разширяване на асортимента – започва отглеждането и на къпини, ягоди, боровинки и други плодове. Плодовете са познати под марката „Отбрани“ и повече от 20 години се отглеждат в с. Медовина, община Попово.

„През последните 21 години стопанството ни се е разраснало до 900 дка горски плодове.“, споделя Петров. „В началото нашето производство бе главно насочено към преработка и замразяване, но последните 5 години тенденцията ни е цялостно да се преориентираме към пресния пазар.“

Преди година фирмата стартира и производство на плодови вина със собствено отгледани плодове под наименованието Noblewine. Вината са 4 вида – вино от малини, вино от ягоди, вино от боровинки и вино от къпини. Вината са направени от 100%  ръчно набрани плодове и имат полусладък плодов вкус.

Noblewine предлага в асортимента си следните плодови вина:

  • Малиново вино Noblewine – полусладко плодово вино от 100% ръчно брани малини. Малините са сертифицирани с най-висок световно признат сертификат за качество и опазване на околната среда. Виното е с мека сладост и свеж завършек, който позволява да бъде съчетавано с различни видове сирена или десерти. Малиновото вино е произведено и бутилирано за ферма „Отбрани“ от винарска изба „Афузов“, гр. Сливен.
  • Боровинково вино Noblewine – произвежда се от 100% ръчно брани боровинки и отново има полусладък плодов вкус. Плодовете са сертифицирани с най-висок световно признат сертификат за качество и опазване на околната среда. Боровинковото вино „Noblewine“ от ферма „Отбрани“ също може да бъде перфектно съчетано със сирена или десерти. Виното е произведено и бутилирано за „Отбрани“ от винарска изба „Афузов“, гр. Сливен.
  • Къпиново вино Noblewine – произведено от 100% ръчно брани плодове, които са сертифицирани с най-високия световно признат сертификат за качество и опазване на околната среда. Къпиновото вино има дълбок, богат и плътен вкус. То се сервира охладено и се комбинира перфектно с телешко месо, сладък пудинг или меки сирена. Къпиновото вино може да бъде добавено и към Мохито, като така се преоткрива свежия вкус на коктейла. Къпиново вино Noblewine е произведено и бутилирано от Винарска изба „Загрей“, гр. Първомай.
  • Ягодовото вино Noblewine има разкошен мек и свеж вкус на току-що набрани ягоди. Както всички други плодови вина на Noblewine, ягодовото вино също е произведено от 100% ръчно набрани ягоди, сертифицирани с най-високия световно признат сертификат за качество и опазване на околната среда. Виното може да бъде съчетано с десерти като чийзкеик или тирамису. Ягодовото вино е произведено и бутилирано за ферма от винарска изба „Загрей“, гр. Първомай.

Продуктите на Noblewine може да откриете и в нашата седмична брошура за периода 8 – 14 февруари.