Био безглутенови продукти от Dragon Superfoods

Брашно от рожков

Брашното от Рожков е идеален продукт за тези, които избягват кофеина. То е естествено сладко и може да бъде алтернатива на какаото в различни десерти и топли напитки.

  • без кофеин
  • алтернатива на какаото
  • подходящо за деца
  • богато съдържание на фибри
  • без добавена захар
  • без глутен
  • 100% био

Рожков на прах е получен от изсушените и изпечени шушулки на дървото Рожков. Те имат естествено сладък вкус и високо съдържание на протеин. Рожков на прах е често използван като безкофеинова алтернатива на какаото в различни десерти и напитки. Добавете няколко супени лъжици към любими рецепти за торта, сладолед или пудинг!

Био Мака на прах

Мака на прах е стрит корен от най-високо растящата храна на планетата – мака. През вековете тя е била използвана като подсилваща храна, добавка и за стимулиране на плодовитостта. Нейният естествен лек карамелен вкус и аромат са перфектни за прибавяне в
десерти, енергийни смутита или топли напитки.

Препоръчителна употреба: 5-10 g на ден.

Използва се като естествена енергийна суперхрана. В източната култура е известен и като коренче в помощ на плодовитостта.

– източник на енергия
– натурален афродизиак, подкрепя плодовитостта
– не съдържа растителни хормони
– без глутен
– 100% био

Белени конопени семена

Конопените семена са малки семенца с нежен ядков вкус, източник на естествени Омега 3, Омега 6 и витамин Е.

Препоръчителна употреба: 30g на ден.

– източник на Омега 3 и Омега 6
– съдържа витамин Е
– съдържа растителен протеин
– идеално съотношение между Омега 3 и Омега 6
– белени конопени семена
– сурови
– без глутен
– 100% био

Био Спирулина на прах

Спирулина e лесно за храносмилане водорасло, ценено заради естественото съдържание на желязо.  Спирулина се отглежда във филтрирани естествени води, под строг контрол, за да запази максимално качествата си. След това е изсушена и фино смляна. Има специфичен вкус и аромат.

Спирулина та на прах се отглежда във филтрирани естествени води .  – продукт богат на желязо.

Помага  при умора и изтощение

– съдържа витамини и минерали
– съдържа хлорофил
– растителен протеин
– лесно усвоима храна
– сурова
– без глутен
– 100% био

Кокосoво брашно

Био кокосовото брашно е вкусна и здравословна алтернатива на пшеничното и други зърнени брашна. То не съдържа глутен, има ниско съдържание на въглехидрати, богато е на фибри и протеини. Смляно от изсушени и обезмаслени кокосови орехи, кокосовото брашно е идеална добавка към менюто на тези, които следват ниско въглехидратен режим на хранене или са чувствителни към глутен.

Може да се добавя до 20% в състава на брашната, които се използват за различни видове печива или в по-големи количества, за да подобрите структурата им. Използва се като сгъстител за различни сосове. Чудесно се съчетава като добавка към зърнени храни, супи, шейкове или десерти.

Био нишесте от тапиока

Тапиока на прах е био нишесте, получено от корена на растението маниока. Популярно най-вече като сгъстител, брашното от тапиока лесно заменя царевичното нишесте. Ползва се за сгъстяване на сосове, супи и приготвяне на десерти. Фината бяла консистенция на безглутеновия прах го прави подходящ и за
добавяне към безглутенови рецепти като алтернатива на бялото брашно.

– био качество
– веган продукт
– алтернатива на сгъстителите и пшеничното брашно
– удобно за влагане в рецепти

Ленено семе

В зависимост от сорта лененото семе има кафява или жълта обвивка, лек вкус на ядка и съдържа около 40% мазнини. От тях възлизат около 50% полиненаситени омега-3 мастни киселини. Затова лененото масло има най-висока концентрации на омега-3 мастни киселини в сравнение с всички останали растителни масла.

Източник на антиоксиданти и минерали

Подобрява храносмилането

Помага за отслабване

Понижава нивата на холестерола

Намалява риска от диабет

Поддържа имунната система

Подпомага кожата и косата

Подобрява женското здраве и симптомите на менопауза

Безглутенов микс за брауни

Съставки: Кокосова захар*, брашно от елда*, какао на прах* (7%), безглутеново брашно от овес*, нишесте от тапиока*, брашно от ленено семе*, бакпулвер* (царевично нишесте*, регулатор на киселинността: винен камък, набухвател: натриев хидроген карбонат), сол

Био еритритол

Био Еритритол е подходящ за консумация и от диабетици и се счита, за много по-качествен от други подсладители като цикламат, аспартам и захарин. не повишава нивото на глюкозата и инсулина, което го прави идеален за хранителна добавка в диетични продукти предпазва от кариес и заболявания на устната кухина, по-фективен от ксилитола той е антиоксидант, понеже абсорбира свободните радикали. Подходящ е за деликатно подслаждане на разнообразни храни и напитки, като шейкове, смутита и сокове. Устойчив е на топлинна обработка и е чудесен  за готвене у дома. Използва се в производството на храни и шоколад в комбинация с други подсладители, за да се постигне добра консистенция и сладост.