НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- спанак – 750 г
- кашкавал – 100 г
- ориз – 300 г
- олио – 100 мл
- червен пипер – 1 ч.л.
- черен пипер
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Изчистеният и измит спанак се сварява в подсолена вода, отцежда се и се нарязва на ситно. Оризът се задушава в мазнината, след което се залива с топла вода и се вари до полуомекване. Прибавят се част от кашкавала, настърган на едро ренде, черният пипер и червеният пипер.
- В намазана с масло тавичка се изсипва половината от спанака. Върху него се разстила оризът. Отгоре се изсипва останалият спанак и се настъргва останалата част от кашкавала.
- След това ястието се запича в умерена фурна.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.