НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- Варена наденица – 800 г
- Картофи – 4 бр
- Чесън – 2 скилидки
- Чушки – 1 и 1/2 бр
- Праз – 1 бр
- Доматено пюре – 300 г
- Вода – 500 мл
- Зехтин – 20 мл
- Черен пипер – 1/2 ч. л.
- Босилек – 1/2 ч. л.
- Риган – 1/2 ч. л.
- Сол – 1 ч. л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Запържваме варената наденица в малко зехтин за 3 минути на умерен котлон (6-та степен).
- Прибавяме праз, чесън и чушките. Посоляваме. Запържваме за 3 минути на умерен котлон (6-та степен).
- Добавяме картофите и 250 милилитра гореща вода. Покриваме с капак.
- Готвим за 15 минути на умерен котлон (6-та степен).
- Добавяме доматеното пюре и още 250 милилитра гореща вода.
- Овкусяваме с черен пипер, босилек и риган. Готвим за 10 минути на слаб котлон (5-та степен). Поръсваме с магданоз.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.