НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет макарони
- 400 г сирене
- 4 яйца
- 200 мл газирана вода
- сол
- олио
- кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Сварете макароните според указанията на опаковката.
- Отцедете ги от водата, в която са се варили, и ги изплакнете със студена вода, след което отцедете отново.
- В по-голяма купа натрошете сиренето, добавете яйцата, олиото и газираната вода, и объркайте всичко с вилица. Ако е необходимо, прибавете сол, в зависимост от солеността на сиренето.
- Към тази смес добавете отцедените макарони и разбъркайте, за да се поемат хубаво от сместа.
- Изсипете всичко в намазнена тавичка и разстелете равномерно.
- Печете в продължение на около 20-25 минути в предварително загрята на 180С фурна.
- Преди да извадите баницата по желание поръсете с кашкавал и върнете във фурната за 5 минути.
Част от продуктите, необходими за рецептата може да откриете в нашата седмична брошура.