Необходими продукти:
- боб – 2 чаени чаши зрял боб
- наденица – 2 парчета
- лук – 1 глава
- моркови – 1 бр.
- джоджен – 1 ч.л.
- чубрица – 1 ч.л.
- червен пипер – 1 с.л.
- магданоз – няколко стръка
- олио – 3, 4 с.л.
- сол – на вкус
Бобът се сварява добре, като водата му се сменя след първите две кипвания.
Ври около час на умерен огън. Зеленчуците се нарязват на дребно и заедно с подправките и мазнината се слагат в боба.
Ястието се оставя да поври още 40 минути, след което наденицата се нарязва на едри парчета и се слага в манджата.
Оставя се да ври още десетина минутки, докато омекне и наденицата и ястието е готово!
Бобът се сервира поръсен със ситно нарязан пресен магданоз. А с една люта чушка, ще е още по сладък.
Част от продуктите, необходими за боба с наденица може да откриете в нашата седмична брошура.